Одржан састанак представника ДРИ и представника Парламентарне буџетске канцеларије

Поводом Конференције о сарадњи између Државне ревизорске институције Црне Горе и Скупштине Црне Горе у организацији Вестминстерске фондације за демократију, која ће се бити организована 25 – 26. фебруара 2021. године одржан је састанак представника ДРИ и Парламентарне буџетске канцеларије.
Сенатор ДРИ др Бранислав Радуловић посебно је апострофирао потребу да се кроз рад Парламентарне буџетске канцеларије посланици у Скупштни Црне Горе и чланови надлежних одбора упознају са новим типовима ревизија које спроводи ДРИ, посебно са ревизијама успјеха које ДРИ спроводи по узору на Европски ревизорски суд и друге врховне државне ревизорске инистиуције, прије свега Њемачки савезни рачунски суд.
Ревизорски тим ДРИ упознао је представнике Парламентарне буџетске канцеларије са процесом спровођења ревизије успјеха кроз представљање Упутства о методологији вршења ревизије успјеха и Смјерница за израду, праћење и контролу реализације препорука ДРИ.
Бојана Булут – шефица Парламентарне буџетске канцеларије у прилог припреме Конференције презентирала је активности Канцеларије и могућности коришћења налаза ДРИ у раду скупштинских одбора.
Састанку су присуствовали Блажо Савковић – Државни ревизор – начелник у сектору I, мр Ивана Јовановић – Државна ревизорка – руководитељка Одјељења за вршење ревизије успјеха, Јадранка Делибашић – Државна ревизорка – руководитељка Одјељења за развој ревизије успјеха, и Горан Николић, самостални савјетник I – сарадник за буџетске послове – истраживач.