Parlamentarne budžetske kancelarije Crne Gore i Sjeverne Makedonije održale zajedničku prezentaciju

Parlamentarna budžetska kancelarija Crne Gore i Parlamentarna budžetska kancelarija Republike Sjeverne Makedonije održale su prezentaciju: “Kretanje stranih direktnih investicija i spoljnotrgovinske razmjene u Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji, u periodu 2019 – 2021. godine”

Danas su u Parlamentu Republike Sjeverne Makedonije, parlamentarne budžetske kancelarije Crne Gore i Republike Sjeverne Makedonije, održale prezentaciju svoje prve zajedničke analize, izrađene uz podršku Vestminsterske fondacije za demokratiju, poslanicima i predstavnicima relevantnih institucija i ministarstava Republike Sjeverne Makedonije.

Navedena tema je od izuzetnog značaja za ove dvije zemlje, imajući u vidu pažnju posvećenu privlačenju stranih direktnih investicija i spoljnotrgovinskoj razmjeni, koje imaju značajan udio u ukupnom BDP-u, i važnu ulogu u ekonomskom rastu obje privrede.

Ove aktivnosti imaju za cilj da doprinesu boljoj informisanosti poslanika i institucija, te unapređenju nadzora nad politikom za privlačenje stranih direktnih investicija i spoljnotrgovinske razmjene obije zemlje.