Састанак представника парламентарних буџетских канцеларија Скупштине Црне Горе и Собрања Сјеверне Македоније

Представници Парламентарне буџетске канцеларије Скупштине Црне Горе одржали су састанак са представницима Парламентарне буџетске канцеларије Собрања Сјеверне Македоније. На састанку је констатовано да се досадашња сарадња одвијала на квалитетан начин као и да је потребно предузети даље кораке на њеном интензивирању. Оцјењено је да су запослени у парлементарним буџетским канцеларијама спремни на сарадњу и размјену информација и искустава, и вољни да подрже конкретне активности усмјерене ка даљем развоју парламентарних служби и развоју савремених механизмама за пружање квалитетне подршке посланицима.

Током састанка било је ријечи о искуствима запослених у парламентарним буџетским канцеларијама када је у питању дјелокруг рада и израда истраживачких радова, односно аналитичких информативних материјала и сажетака релевантних званичних домаћих публикација и публикација међународних институција на теме од значаја за спровођење економске и фискалне политике.

Састанску су, поред представника Скупштине Црне Горе, присуствовали и представници Собрања Републике Сјеверне Македоније и то замјеник генералног секретара Мики Милковски, руководилац Парламентарне буџетске канцеларије Петар Минов, представница Канцеларије Катерина Тасевска као и  Петар Трајков, менаџер програма Вестминстерске фондације за демократију у Сјеверној Македонији.